Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Om os

The Gospel Fellowship er en kirke. En gospelkirke. Vi tror på det samme, som man gør i Folkekirken, men vi har valgt en anden form at lave kirke på.

The Gospel Fellowship består af helt almindelige ualmindelige mennesker. Sammen udforsker vi den kraft, der ligger i gospelmusikken, og sammen oplever vi den frihed, som gospelmusikken bringer med. Du er velkommen hos os uanset om du er troende, søgende eller ateist med hang til gospel. Faktisk er du velkommen hos os, uanset hvad du er – eller hvem du er.

The Gospel Fellowship er en kirke med et stort hjerte for mennesker, der ønsker at gå på opdagelse i netop gospelmusikken og dens fortællinger, såvel som i kristendommen. Vi er en kirke, hvor der er åbenhed til at tale om tro, tvivl og livets både store og små spørgsmål på en afslappet og ligefrem måde,  uanset om man kender en masse til kristendom eller ej. Derudover er The Gospel Fellowship lig med fælleskab, og her er plads til og rum for at lære andre at kende, at lade nye relationer og venskaber opstå, og hvor samtaler og fælleskab om liv og tro kan finde sted.

The Gospel Fellowship ønsker også at gøre en forskel lokalt som internationalt. Særligt har vi fokus på projekter som Gospel AID – hvor der rejses støtte til konkrete projekter – og Gospel Fellowship International – hvis vision er at skabe gospelkirker og gospelkor i hele Danmark og Europa.

Galleri

Frivillige i TGF

The Gospel Fellowship er fyldt med glade og energiske ildsjæle, som er med til at bære kirken. Alle de frivillige kan du se her, og du er mere end velkommen til at være med i et eller flere af de seje teams.

Web og kommunikation

Annie Kjær Hansen

Læs mere

Jeg lægger lydfiler på hjemmesiden, så man altid har mulighed for at høre eller genhøre Peters prædiken.

Ditte Andersen
"Det er mega fedt at være med og være en del af TGF fællesskabet."

Læs mere

I web og kommunikationsteamet står jeg bl.a. for Facebook-opdateringer. Jeg tager billeder til Celebration, Meditation og Brunch, når jeg er med, og deler den gode stemning på Facebook-siden.

Dyveke Jensen
"Jeg kan godt lide at bruge noget af min faglighed i TGF og samtidigt nyder jeg vores lille arbejdsfællesskab i kommunikationsteamet"

Læs mere

Jeg arbejder med hjemmesiden www.gospelfellowship.dk. Her opdaterer jeg events og begivenheder med detaljer om tema, prædiken, gæstekor osv.

Nana Daugaard
"Jeg elsker at komme i TGF og som frivillig bidrager jeg til fællesskabet, og til at kirken kan være så fantastisk for så mange."

Læs mere

Jeg er leder af kommunikationsteamet, hvor vi arbejder med hjemmesiden og Facebook. Vi informerer medlemmer og interesserede om nyheder og begivenheder. Vi har det super hyggeligt i vores team, og der er altid plads til nye.

Team Ildsjæle

Janne Jønsson Larsen

Kirsten Olesen

Merete Bülow Nielsen

Mikael Sylvest

Børnekirke

Berit Jochimsen

Jonas Lindhardsen

Karin Finnich

Maria Lindhardsen

Teknisk team

Ivan Miransky

Palle Larsen

Forbønsteam

Charlotte Dyhr

Susanne Viinholt

Økonomi

Sangerteamet

Anne Alstrup

Anne Kjellin

Anni Bukland

Belinda Kohlström

Charlotte Justesen

Heidi K. Christensen

Heidi Øland Christensen

Hendrik Spendrup

Iben Bockhoff

Inge Moisgaard

Inger Schrøder

Julie Witt

Laura Kjaergaard

Lærke Lykke Nielsen

Le Lykke Nielsen

Malene Rönnow Jönsson

Mette Rönnow Jönsson

Pia Walther

Sarah Rønholt

Sonja Schweitzer

Thomas Aagaard

Tilde Kofoed

GFI – The Gospel Fellowship International

Peter Dyhr

Kirkens Vision

The Gospel Fellowship

– En kirke for alle der elsker gospel!

 

  • The Gospel Fellowship er en kirke for alle der elsker gospel. The Gospel Fellowship er en kirke, som er bygget op omkring mennesker, der synger i gospelkor og mennesker, der er vilde med gospel.
  • The Gospel Fellowship er en kirke med et stort hjerte for mennesker, som gerne vil gå på opdagelse i gospelmusikkens mange tekster og fortællinger.
  • The Gospel Fellowship er en kirke, hvor det er nemt at tale om “the gospel” – det gode budskab, om tro, tvivl, Gud og livets store og små spørgsmål på en afslappet og ligefrem måde, uden at man skal vide en masse om kristendom eller kristen tro på forhånd.
  • The Gospel Fellowship er et fællesskab, hvor man kan lære andre at kende, hvor nye relationer og venskaber kan opstå og hvor samtaler om liv og tro kan finde sted.
  • The Gospel Fellowship har gennem Gospel Fellowship International en vision om at se gospelkirker og gospelkor vokse frem over hele Danmark og over hele Europa.
  • The Gospel Fellowship har gennem Gospel AID en vision om at gøre en forskel både lokalt og internationalt.

Vær med - bliv frivillig!

Har DU lyst til at blive en del af The Gospel Fellowships team af frivillige?

At være frivillig…

At være frivillig i The Gospel Fellowship er lig med masser af gode oplevelser i et super dejligt fællesskab. Som frivillig får du mulighed for at lære de andre “fellowship’ere” bedre at kende, og du er med til at skabe rammerne for de mange aktiviteter i kirken. Du behøver ikke at have været med længe, eller kende kirken og de andre frivillige i forvejen. Der er plads til dig, som du er, og det er helt op til dig, hvad du har lyst til at være en del af.

I The Gospel Fellowship er de frivillige fundamentet for kirken, og dette værdsættes højt! Derfor er det vigtigt, at vi løbende har tid til at mødes til arrangementer på tværs af de frivillige teams, hvor vi spiser og hygger sammen eller kaster os ud i mere aktive events. Her er der plads til bare at være og nyde.

Hvad brænder du for?

Der er mange forskellige muligheder for at være frivillig i The Gospel Fellowship. Måske interesserer du dig for kommunikration? Måske har du lyst til at hjælpe med de praktiske ting, der danner rammerne for gudstjenesterne? Måske vil du gerne dele ud af dine tekniske kundskaber? Eller måske har du lyst til at bidrage med noget helt andet?

Har du selv en god idé til at starte en gruppe op, så hold dig ikke tilbage. Måske har du lyst til at starte en supportgruppe for enlige mødre, lave foredragsaftener, en madlavningsklub eller lave en særlig indsamling. Eller også vil du gerne være en del af en mindre netværksgruppe, hvor I f.eks. lærer at bede sammen, taler om kærlighed eller med en helt anden overskrift.

Kontakt

 

Har du lyst til at høre mere om mulighederne for at blive frivillig, eller har du spørgsmål?

Kontakt frivilligkoordinator Lærke Lykke Nielsen og Le Lykke Nielsen på frivillig@gospelfellowship.dk eller teamlederen for den pågældende gruppe.

De frivillige teams

Ildsjælene og Team Meditation:

Begge teams team står for at skabe rammerne for vores gudstjenester. De udfører praktiske opgaver såsom at dekorere kirkerummet med blomster og lys, gøre caféen klar samt passe den, købe ind, gøre infobord klar og passe dette, samle ind m.v.

Teamledere:  Kirsten Olesen og Mikael Sylvest.

Web- og Kommunikationsgruppen:

Dette team står for kommunikationen i og omkring kirken, og opgaverne vil typisk dreje sig kommunikation af nyheder, let opdatering af webside og facebookgruppe, projekter med at lave forskellige videoer og foto-shoots herunder filme prædiken fra gudstjenesterne og tage billeder ved de forskellige arrangementer m.v.

Teamleder: Nana Daugaard

Sangerteamet:

Synger til gudstjenesterne i The Gospel Fellowships eget sangerteam, øver her udover en gang om måneden og deltager i workshops en gang i mellem. Vær opmærksom på at der er optagelsesprøve hertil.

Teamledere: Sarah Moshage og Laura Kjaergaard.

Børnekirke:

Hos The Gospel Fellowship er børn meget velkomne! Til Celebration danner vores børnekirke rammer for sjove og kreative aktiviteter for de mindre. Børnekirken laver bl.a. teater med temaer som Narnia, maler ikoner og synger fede sange.

Teamleder: Berit Jochimsen.

Medlemsteamet:

Sammen med Peter Dyhr sørger man for at tage imod nye medlemmer, hjælpe med information om medlemskab til gudstjenesterne m.v.

Teamleder: Peter Dyhr.

Nadverteamet:

Giver nadver til gudstjenesterne og sørger for forberedelserne hertil, ved indkøb af vin og bagning af brød m.v.

Teamleder: Anette Thilo.

Forbønsteamet:

Teamet giver forbøn under gudstjenesterne, og her skaber de rum for, at menigheden, i tryghed og tillid, kan dele bekymringer og ønsker samt opleve trøst og håb.

Teamleder: Charlotte Dyhr.

Teknisk Team:

Det tekniske team står for lyd, foto/video, lyssætning og grafik. Med andre ord har de ansvar for alt det, der får vores arrangementer til at lykkes!

Teamleder: Palle Larsen

Vi glæder os til at byde DIG velkommen som frivillig i The Gospel Fellowship – sammen gør vi en forskel! 

 

Historie

Efter mange år med gospelkor var det Hans Christian Jochimsens drøm at starte en kirke for medlemmerne af disse. Hans Christian fandt sammen med Claes Wegener og Peter Dyhr om projektet, som krævede lange forberedelser og deltagelse af både venner og familier. De arbejdede på at finde en god model, som kunne passe til både gospelmiljøet generelt, samt medlemmerne fra Hans Christians kor. Projektet startede med Brunch en gang om måneden i et års tid, hvor der blev diskuteret, hvordan formen skulle være. I december 2009 startede den første gudstjeneste op i Templet med en lille gruppe involverede til både praktiske og musikalske opgaver.

Siden er det blevet til mange gudstjenester og events, og der udvikles hele tiden på at gøre det hele endnu bedre. Fra at have en lille gruppe med i 2009, er der nu mange, som brænder for visionen i The Gospel Fellowship.

Dine idéer

I The Gospel Fellowship er det vigtigt, at der bliver lyttet til og kommunikeret med og imellem medlemmerne, så vi kan udvikle nye måder at gøre tingene på.

Er der noget, du synes vi kan gøre bedre eller anderledes, så skriv til os via nedenstående formular.

 

Personlige historier

Personlige historier i The Gospel Fellowship

– Del også gerne DIN historie.

Videoklip:

Tessa

Michael

Christel

 

Jens Holme Bjørneboe: En kæreste og jeg blev enige om at lave noget “udenfor huset” en gang om ugen i 2007. Hun havde en veninde der også havde et åbent gospelkor på Falster. Første oplevelse var noget tilbageholdende, men jeg fandt hurtigt rytmen og faconen. Teksterne sagde kun lidt til mig dengang. Senere er jeg flyttet til København og har fyldt mit liv med gospel og de seancer der fulgte med. Til disse seancer (Lounge, brunch mm.) blev biblen fortolket og jeg blev lokket til at læse “Den nye aftale”. DER fik jeg en god forståelse af hvad det hele drejer sig om i kristendommen og følelsen om det store sammenhænge vokser og vokser hele tiden. Det, sammen med ordene fra “min præst”, har givet mig en god fornemmelse af hvad det er Jesus prøvede at fortælle os dengang.

Mikael Sylvest: Spørgsmålet “Hvor har du mødt Gud” er hjemmeopgave til kurset “Selv- og teamledelse” i morgen så her kommer en aflevering i utide: :-) I mit kor slutter vi hver øveaften med at synge “Velsignelsen”. Det er altid et følelses- og stemningsfuldt øjeblik, vi står i rundkreds så alle kan se alle. Så kommer ordene, “Herren velsigne dig, ” osv. Og selvom det er os der synger ordene er det Gud der er den egentlige afsender af deres kollektive følelser. Prøv det!

Tilde Kofoed: Jeg har aldrig set en renere og mere tilstedeværende Gud en jeg gjorde på sommergospel i uge 33 hvor alt hvad der foregik var i Guds rette ånd. Og hvor folk fra Østeuropa virkelig åbnede mine øjne for, hvor meget vi tager vores frihed for givet!

Janne  Jønsson Larsen: Lørdag, efter arbejde, skulle jeg på vejen hjem på cykel, have købt en liter mælk til pandekagerne, som jeg ville lave til gospelbrunch næste morgen. Det stod ned i lårtykke stråler….men for mig var det uanset regnvejret SÅ vigtigt at hente mælken, fordi pandekagerne var til alle de søde mennesker, der kommer i TGF. Jeg nød ligeledes at stå op kl. seks og lave pandekager, fordi de var til de dejlige mennesker i TGF. Jeg er dybt taknemmelig for samværet i TGF. Jeg har aldrig i mit liv oplevet en så hjertelig modtagelse og samvær, hvor jeg har lyst til at give mig selv – hjertelig tak for The Gospel Fellowship. 

 

Børnekirke

The Gospel Fellowship er også en kirke for familierne.

Kom og vær med i fællesskabet med andre børn og forældre.

Kirken har to forskellige arrangementer om måneden for børn og familier.

Gospel Celebration

Under denne gudstjeneste i Templet, afholdes et skønt og kreativt arrangement for børn, hvor man spiser og synger sammen. Med udgangspunkt i et kristent fokus, har hver sæson har sit eget spændende tema. Oplæggene til hver gang, vil typisk være forberedt af børkekirkeleder Berit Jochimsen. Tidligere har temaerne b.la. været ‘Narnia’ og ‘Rejsen bag bjergene’. Alle forældre hjælper, lidt på skift, hinanden med afholdelse af børnekirken. Denne børnekirke er bedst velegnet for børn i skolealderen.

Gospel Brunch

Efter at have spist og sunget sammen på Café Cadeau, samles familierne med børn til en fælles udflugt eller arrangement. Her er virkelig en god mulighed for at være med i et fællesskab, for både forældre og børn. Helt uhøjtideligt, handler denne dag bare om at være sammen og hygge sig. Tidligere arrangementer har b.la. været skøjtetur, Herstedhøje, Grøndalcentret og gåtur i Frederiksberg Have. Alle forældre der har deltagende børn, er også selv med til arrangementet.

Tilmelding er påkrævet fra gang til gang. Skriv eller ring til Berit Jochimsen på 31132214 eller beritsmail@hotmail.dk

Modtag information om de næste arrangementer i forbindelse med Brunch, ved at skrive til Berit på beritsmail@hotmail.com

Børnekirken glæder sig til at tage imod alle forældre og børn :-)

 

Jeg er ny i The Gospel Fellowship - spørgsmål og svar

Her kan du få svar på dine spørgsmål om The Gospel Fellowship

Kan jeg være med til gudstjenesterne, selvom jeg ikke er medlem?

Ja selvfølgelig, vores arrangementer er åbne for ALLE – følg med i kalenderen.

Kan jeg være med i The Gospel Fellowship, selvom jeg ikke er kristen eller føler mig specielt troende?

Ja, The Gospel Fellowship respekterer og giver plads til, at alle er i deres personlige trosproces, om den er meget eller lidt til stede.

Har The Gospel Fellowship nogle lønnede medarbejdere?

Nej, kirken er baseret på frivilligt arbejde.

Hvordan bliver man frivillig i kirken?

Kontakt vores frivillig-koordinatorer, og de vil byde dig velkommen, fortælle dig om dine muligheder i kirken, og finde det rette team til dig. Skriv på frivillig@gospelfellowship.dk

Hvad tror man på i The Gospel Fellowship?

Man tror på det samme som i folkekirken. Læs mere under Trosgrundlag

Hvorfor samles der ind til gudstjenesterne?

The Gospel Fellowship er 100% afhængig af de donationer der kommer ind til gudstjenesten samt fra faste bidragsydere til at dække udgifterne til f.eks. husleje.

Hvordan bliver jeg medlem af The Gospel Fellowship?

Funktionen til indmelding, man tidligere kunne bruge på hjemmesiden, er midlertidigt ude af drift. Vi arbejder på sagen. Har du lyst til at høre mere om medlemskab, er du meget velkommen til at skrive til os på info@gospelfellowship.dk.

Kan mit bidrag trækkes fra i skat?

Ja. Opgiv blot dit cpr ved betalingen på MobilePay, så giver kirken besked videre til SKAT. Klik her for indmeldelse

Hvor tit afholdes der gudstjeneste og arrangementer i The Gospel Fellowship?

Der er 2-3 faste gudstjenester om måneden. Gospel Meditation, Gospel Celebration og Gospel Inspiration, alle søndage kl. 16. Til Meditation og Celebration starter vi kl 15.30, hvor du kan købe kaffe og kage.

Du kan altid følge med på vores Facebook-side og blive opdateret eller se kalender med datoer her.

Hvor afholdes gudstjenesterne?

Gudstjenesterne afholdes i Templet på Frb. Allé 9, 1621 Frederiksberg. Læs mere her Engang imellem bliver arrangementerne holdt i Skt Andreas kirke på Gothersgade. Hold øje med hjemmesiden eller vores Facebook-side.

Kan man blive konfirmeret, gift og døbt i The Gospel Fellowship?

Ja, kontakt vores præst Peter Dyhr for nærmere aftale på peter@gospelfellowship.dk

Er der noget for børn i kirken?

Ja, vi afholder børnekirke til hver Gospel Celebration.

Læs mere om børnekirken her

_TBS1336

Ledergruppe

I front for The Gospel Fellowship står frimenighedspræst Peter Dyhr og gospelpionér Hans Christian Jochimsen. Deres drømme og visioner har, siden kirken blev skabt i 2009, udgjort dens fundament og værdigrundlag.

Peter Dyhr og Hans Christian Jochimsen har en mangfoldig gruppe af mennesker bag sig, og tilsammen udgør de kirkens ledergruppe. Ledergruppen er ansvarlig for kirkens virke – herunder kirkens arrangementer og forskellige teams.

 

Trosgrundlag

The Gospel Fellowship er en fri folkekirke med samme bekendelse som Folkekirken. Vi tror på det samme som man gør i Folkekirken. At være en fri folkekirke betyder, at vi selv har ansvaret for al økonomi, gudstjenester, ansættelser, menighedsliv, lokaler… alt!

Vi bliver ikke sponseret af hverken Kirkeministeriet (over kirkeskatten) eller kommunen, men er 100% afhængige af den gavmildhed, der vokser frem i The Gospel Fellowship, til at finansiere vores fælles udgifter og de visioner vi har for kirken.

The Gospel Fellowship er en evangelisk-luthersk frimenighed på folkekirkelig grund.

Det betyder, at vores bekendelse er den samme som man finder i Den danske Folkekirkes bekendelsesskrifter. Det vil sige de almindelige oldkirkelige bekendelsesskrifter: den apostolske trosbekendelse, den nikænske trosbekendelse, den athanasianske trosbekendelse), den augsburgske bekendelse og Luthers lille Katekismus.

Læs mere om disse her

Disse bekendelser anses som vejledende for tolkningen af Bibelen.

Kirkelige handlinger

I The Gospel Fellowship kan du, ligesom i en almindelig folkekirke, både blive døbt, konfirmeret, gift og begravet.

Økonomi

Vores kirke

The Gospel Fellowship er vores kirke. Sammen ser vi den vokse og udvikle sig. I fællesskab kan vi gøre det muligt at skabe den kirke vi ønsker. Lad DIT bidrag gøre en forskel for The Gospel Fellowships fremtid og muligheder.

Det er gratis at være med – men det koster!

Det er et vigtigt princip for os, at det er GRATIS at deltage i vores gudstjenester og aktiviteter. Ingen skal opleve sig presset til at betale. Når det er sagt, så vil vi rigtig gerne skabe den mest attraktive gospelkirke vi kan, og det koster selvfølgelig noget. Udgifterne til vores gudstjenester har vi forsøgt at dække gennem indsamling om søndagen.

Ingen tilskud

The Gospel Fellowship er en fri folkekirke med samme bekendelse som Folkekirken. Vi tror på det samme som man gør i Folkekirken. At være en fri folkekirke betyder, at vi selv har ansvaret for al økonomi, gudstjenester, ansættelser, menighedsliv, lokaler… alt!

Vi bliver ikke sponseret af hverken Kirkeministeriet (over kirkeskatten) eller kommunen, men er 100% afhængige af den gavmildhed, der vokser frem i The Gospel Fellowship, til at finansiere vores fælles udgifter og de visioner vi har for kirken.

Frihed

Vi vil gerne kunne stå på egne ben og selv finansiere vores drift og vores drømme, og vi er heldigvis mange om at løfte opgaven.

Medlemskab

Støt igennem medlemskab eller bare med et månedligt bidrag. Vi arbejder i øjeblikket på en forbedret medlemsstruktur. Følg med på siden her eller kontakt os på info@gospelfellowship.dk

Støt The Gospel Fellowship

Ønsker du at støtte med et fast beløb hver måned hver måned. Du kan anvende Mobilepay – nummeret er 30400204.

Du kan også vælge at skrive til info@gospelfellowship.dk for tilmelding eller spørgsmål om hvordan du kan støtte The Gospel Fellowship økonomisk.

Skattefradrag

Denne gave til kirken kan trækkes fra i SKAT, blot du oplyser dit cpr-nr. til The Gospel Fellowship, når du melder dig ind, eller når du opretter en fast overførsel. Du kan læse om de gældende regler her på www.skat.dk.

Husk for hver 100 kroner du giver, får du 30 kroner tilbage i skat!

 

 

Kontakt

Du kan kontakte The Gospel Fellowship ved at skrive til info@gospelfellowship.dk, eller ved at udfylde nedenstående formular.

Forrige
Næste