Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Gospel Inspiration på søndag d. 18. juni

Gospel Inspiration på søndag d. 18. juni

HVILKEN VEJ SKAL VI GÅTemplet, Frederiksberg Allé 9, Frederiksberg

Kl. 16-18. Der er café fra kl. 15

Vi lever først og fremmest vores liv udad. Vi har arbejde, der skal gøres, og ansvar, der skal passes. Alt, hvad der sker omkring os, trækker i os og fylder vores tid og tanker, så vi kan glemmer, hvem vi egentlig er. Vi har ambitioner, og en masse følelser, der ind imellem løber af med os, og måske får os til at gøre noget, som vi bagefter fortryder. Livet griber os indtil måske en dag, der sker noget, som får os til at stoppe op og tænke: Hvad nu – hvilken vej skal vi gå?

Peter Dyhr vil her til denne Gospel Inspiration tale til os om, hvad vi bygger vores liv op omkring og effekten af de valg, vi tager: om skilleveje og valg af hvem, der skal have taletid og indflydelse på vores liv og vores livsvalg.

Søndagens tekst er fra Lukasevangeliet kap.6,v43-49. Teksten handler dels om træet og dets frugt, dels om lignelsen om huset på klippen og huset på sand.

Den musikalske ledelse er i Claes Wegeners inspirerende hænder.

Træet og dets frugt

v43  Der er intet godt træ, som bærer dårlig frugt, heller ikke noget dårligt træ, som bærer god frugt. v44  For ethvert træ kendes på sin frugt. Man plukker jo ikke figner af tjørn, høster heller ikke druer af en tornebusk. v45  Et godt menneske tager gode ting frem af sit hjertes gode forråd, og et ondt menneske tager onde ting frem af sit onde forråd. For hvad hjertet er fuldt af, løber munden over med.

Lignelsen om huset på klippen og huset på sand

v46  Hvorfor siger I: Herre, Herre! til mig, når I ikke gør, hvad jeg siger? v47  Enhver, som kommer til mig og hører mine ord og handler efter dem – hvem han ligner, vil jeg vise jer: v48  Han ligner et menneske, der byggede et hus, gravede dybt ned og lagde soklen på klippen. Da der blev oversvømmelse, væltede floden ind imod huset, men den kunne ikke rokke det, fordi det var bygget godt. v49  Men den, der hører og ikke handler derefter, ligner et menneske, der byggede et hus lige på jorden uden sokkel. Floden væltede imod det, og straks faldt det sammen, og ødelæggelsen af det hus blev stor.«

For en skøn sommer